1

STATSTEATRET - 1980 Aker Brygge

Statsteatret tar deg med til 80 tallet og til sangen om det frie marked. Vi tar deg tilbake til tiåret der lønnsomhet, emisjon, korrupsjon, Innside Trading og Milking the Cow ble en del av vokabularet. Tiåret da off -white ble en farge, og vi alle ble Poco Loco.
Vi møter brødrene Wilhelm og William, og følger deres eventyrlige ferd gjennom børs, bank og boligspekulasjon. Og ikke minst skal vi følge brødrenes kulinariske reise fra fiskepinner hos mor, til møtet med kinesisk, indisk, vietnamesisk og japansk kokkekunst i 80 tallets Oslo. Velkommen til Fame, Sweet Dreams og Dancing in the Dark.
Vi hadde Faith og møtte mang en Material Girl som ville Take on Me eller Beat It.
Og om Eye of the Tiger stirret på oss, så stirret vi tilbake. Vi har alle et Hungry Hart so Wake me up before you Go-Go, cause I see True Colors and I am Walking on Sunshine, så kom igjen, Lets Dance! Nothings Gonna Stop Us Now, Take my Breath Away, Cause I Cant fight this Feeling, Baby, I am Free - Free Fallin´!
We didnt start the Fire, men vi var alle med på The Final Countdown.
Velkommen til Statsteatrets 8. ende kapittel av Norgeshistorien.
Aker Brygge – hvor drømmer blir til, og boblene brister.

Gard Bjørnstjerne Eidsvold har arbeidet som skuespiller siden 1988 og deltatt i nærmere førti teaterproduksjoner og femti filmer i store og mindre roller.

Eidsvold har vært knyttet til Teater Ibsen, Agder Teater, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret fra 1998 til 2009. Eidsvold stiftet i 1996 Oslo Moderne Teater, som har produsert seks teaterproduksjoner. Eidsvold vant i 1998 Heddaprisen for beste forestilling sammen med Yngve Sundvor for Sult i et samarbeide mellom Nationaltheatret og Oslo Moderne Teater.

Eidsvold er også regissør, scenograf og manusforfatter. Han vant Gullruten som beste skuespiller i 2010. Siden 2005 har Juni Dahr og Eidsvold reist rundt i Norge med låveversjonen av Markens Grøde, dramatisert og regissert av Sundvor. Forestillingen er spilt 120 ganger for fullsatte låver i hele landet. En ny teaterarena er skapt.

Kim Sørensen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2001. Siden den gang har Sørensen vært engasjert ved Den Nationale scene, Det Norske Teatret, Nordland Teater og i seks år ved Nationaltheatret. Han ble i 2009 Hedda-nominert for rollen som Jamie i Tilbaketoget fra Moskva. Han har tolket over 25 roller de siste årene og regissert flere stykker. Sørensen har også medvirket i flere filmer og tv-serier.

Han hadde våren 2011 regi på Treningstimen av Ari Behn ved Rogaland Teater.

Sørensen har vært ansatt ved Riksteatret som kunstnerisk rådgiver og husregissør. Høsten 2012 hadde han regi på Blackbird.

Skimten Storengen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Fra 2004 til høsten 2010 var han fast ansatt ved Rogaland Teater, der han har tolket i overkant av 20 roller. Han hadde permisjon fra Rogaland Teater  for å gjøre tv-seriene Ran og Hvaler, samt Rocky Horror Show på Nordland Teater med Kim Sørensen som regissør, en rolle han ble nominert til Hedda for beste mannlige hovedrolle for.

Skimten Storengen har jobbet med Yngve Sundvor tidligere i Mesteren og Margarita, Sladder, Frykten og Oh My God alle ved Rogaland Teater.

 

Per Kjerstad gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2007. Han har siden vært tilknyttet Hålogaland Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Det Norske Teatret.
Ved Det Norske Teatret hadde han tittelrollen i Don Carlos, og ved Hålogaland Teater spilte han blandt annet Krogstad i Et dukkehjem, Tybalt i Romeo og Juliet, pastor Helge Fossmo i Knutby og Løytnant Glahn i PAN, som han for øvrig ble Hedda-nominert for. Forestillingen var dramatisert og regissert av Yngve Sundvor.
Kjerstad har senere jobbet med Sundvor i Sladder på Rogaland Teater.
Kjerstad har medvirket i flere tv-serier og filmer, blant andre Hotel Cæsar, Hjerte til Hjerte, Erobreren, Øyevitne, Halvbroren, Fatso og Varg Veum – Falne engler.
Sist var han å se i NRK seriesuksessen «Lykkeland».


Slik ser salen ut på denne forestillingen. Stolrader A - O selges først, deretter åpnes bordplasser for salg.


_
_
_