7

Riksteatret: Stein i lomma

Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller!
En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

«Fra film til teater» ved regissør Erik Poppe
Erik Poppe er en av landets mest kjente og kritikerroste filmregissører, og nå skal han gjøre teaterregi for aller første gang. Før du ser «Stein i lomma» inviterer vi til gratis introduksjon om hans vei fra filmlerretet til teaterscenen.

Introen blir holdt på spillestedet 45 minutter før forestillingsstart, og varer 20 minutter. Velkommen!

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. Her hjemme husker mange Nationaltheatrets oppsetting med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK.

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen og Hallvard Holmen (Roy i NRKs Himmelblå) og Øystein Martinsen (Kark i NRKs Vikingane) på scenen, gjør Riksteatret Stones in His Pockets – som opprinnelig foregår i Irland – om til en filminnspilling i Nord-Norge. Erik Poppe har førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor «location». Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

For til sjuende og sist er Stones in His Pockets kanskje mer aktuell enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper den rett inn i dagens Norge. 

 

 

 

 

 

--

 

"**** Et fantastisk stykke"
The Herald

 

"Gå og se det, og vær forberedt på å le og bli overveldet"
Sunday Times

 

"Best New Comedy"
Laurence Olivier Award 

 

"Best New Comedy"
Evening Standard Award  

--

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

 

På scenen
Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

Team
Regissør: Erik Poppe. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Lyddesigner: Benjamin Tveit. Produsent: Rebecca Mathisen

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 20. september 2018

Turnépremiere: Flekkefjord 26. september 2018

Produsert av Riksteatret

_
_
_