2

MiSK: Operacafé

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Foajescenen, Hjertnes kulturhus
Dato: 25.03.2017
Tid: 13:00
Billetter: Kr 100,- 


Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære.

I dagens operacafe får vi gleden av å oppleve tenoren Helge Rønning og barytonen Per Andreas Tønder. Begge er også engasjert som solister i operaen  La Boheme, som spilles på Hjertnes fredag og lørdag denne helgen.

Salg av kaffe/te og kaker.

Arrangør: MiSK

 

Tenoren Helge Rønning studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og ved Operaakademiet i København. Han har vært gjestesolist ved Nasjonaloperaen en rekke ganger, blant annet som Greve Almaviva i Barberen i Sevilla, Erneste i Don Pasquale, Tamino i Tryllefløyten, tittelrollen i La Clemenza de Tito og Nemorino i Elskovsdrikken.

Han har vært engasjert ved en rekke av Europas operahus som Det Kongelige Teater i København, Komische Oper Berlin, Staatsoper Stuttgart, Staatsoper Hannover, Göteborgsoperan og Bergen Nasjonale Opera. Rønning har samarbeidet med flere av Europas ledende dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Francesco Corti, Sir John Eliot Gardiner, Yoel Gamzou, Leopold Hager, Olaf Henzold, Juanjo Mena, Kirill Petrenko, Andras Schiff, Peter Schreier, Christoph Spering og Nicolaj Znajder. 

Barytonen Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen Musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Han har sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier, i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages Veslefrikk, som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn.

Ved Nasjonaloperaen har han gjort roller som Barberen i Sevilla i Forhekset, tittelrollen i Brundibar, Politibetjent/formann i Lady Macbeth fra Mtsensk (høsten 2014) og medvirkende i Cecilie Ores Dead Beat Escapement. Per Andreas Tønder var mellom 2004 og 2010 ansatt som baryton i Operakoret ved DNO&B.

Kilde: DNO&B (operaen.no)

_
_
_