1

Carmen

Den gripende historien om den naive soldaten José som lar seg forføre av den fyrrige sigøynersken Carmen. Han forsømmer sine soldatplikter, forlater sin barndomskjæreste og innleder et stormfullt forhold med den frivole og lidenskapelige kvinnen.

Georges Bizets musikalske tolkning av Prosper Mérimées novelle sprengte ettertrykkelig grensene for datidens opéra comique og Bizet var sammen med blant annet Puccini opphavet til det som skulle bli en en av de viktigste stilperiodene innen opera, verismen.

Kombinasjonen av musikalske perler som "Habanera" og Toreadorarien samt utsøkt tonemaleri og instrumentasjon har gjort Carmen til en av historiens mest populære og spilte operaer, med stor appell til såvel operakjennere som det brede publikum.

Vestfold Symfoniorkester fortsetter med denne oppsetningen vårt fruktbare samarbeid med Operaen i Kristiansund og OperaTrøndelag. Det gjør at vi kan presentere opera i toppklasse i Hjertnes med noen av landets ledende regissører, scenografer og sangsolister.

 

Carmen, mezzozsopran Dèsirè Baraula
Don Jose, tenor Henrik Engelsviken
Escamillo, baryton Aleksander Nohr
Michaela, sopran Sigrid V. Bøe
Zuniga, bass Natanael Uifalean
Morales, baryton Gunnar Andor Nieland
Frasquita, sopran Beate Mordal
Mercedes, mezzosopran Mari Askvik
Dancaïro, tenor Magnus Kjeldal
Remendado, tenor Knut Kristian Mohn
   

Dirigent: Kjell Seim

Regissør: Ronald Rørvik

Billetter fra 420,- + avgifter.

Fredag 04.05:
Til denne forestillingen selges det billetter med vorspiel og nachspiel som finner sted på Scandic Park Sandefjord

Vorspiel kl. 17.00:
Det vil bli servert et glass musserende/alkoholfritt som innledning. Deretter vil tidligere sjefsrepetitør ved den Norske Opera og Ballett Helge Evju på sin fortryllende og inspirerende måte foredra om operaens handling samtidig som han underbygger dette med temaer og musikalsk innhold fra sitt piano. Varighet vil være ca. 40 minutter.

 

Nachspiel kl. 22.00:
Etter premieren inviteres publikum til stort Nachspiel igjen på Scandic Park Hotell. Der vil det bli servert hotellets gode tapastallerken. I Løpet av de neste 2 timer vil så Vestfold Operakor og enkelte av kveldens sangsolister  i regi av vår eminente pianist og kåsør Helge Evju binde sammen kvelden i musikkens gode ånd.  

_
_
_