2

Barnas kulturprogram: Finagel felespiller

Stakkars UNO. Han våkner på scenen etter at publikum har satt seg og skjønner etter hvert at han har forsovet seg til sin egen forestilling. Han får samlet seg og begynner endelig på «Den Forferdelige Fortellingen Om Fiolinspilleren Finagel Og Hans Redselsfulle Reise Gjennom Det Dype Berg Til Sølvkongens Skinnende Silverslott».

To venner legger ut på en lang ferd for å søke jobb som musikere hos kongen av Silverdalen. På veien møter de en gammel mann som gir gode råd, men vennens svik og etter å ha fått ørene kappet av mister en utmagret og sulten Finagel motet. Han legger seg til ved Sølvsjøen for å dø, men takket være hans gode hjerte og talentfulle fiolinspill kommer han likevel til det vakre Silverslottet. Der blir han pålagt å finne kongens forsvunne sølvkrone, eller forlate Silverslottet for all tid.

Igjen blir hans vakre fiolinspill redningen, og den magiske sølvfisken hjelper han med å finne kronen slik at han blir kronet til konge til slutt.

Fra 5 år

Sitat fra Periskop.no sin anmeldelse:

"Sjelden har undertegnede vært pa° en teaterforestilling hvor publikumsadferden kunne forveksles med fotballfans i full utfoldelse. Robsrud og Deans forestilling «Finagel Felespiller» sørget for at jubelen flere ganger sto i taket.»

 

Forestillingen er siden 2001 blitt spilt 858 ganger over hele landet. 

Terningkast 6 i Drammens tidende

Terningkast 5 i Aftenposten 

 

Forestillingen er produsert av Robsrud & DeaN

Manus/regi: Kenneth Dean

Dukkemaker/skuespiller: Geir Robsrud

 

Foto: Kenneth Dean

_
_
_