5

An American Holiday with Adam Douglas

Adam Douglas har gleden av å invitere til den kritikerroste publikumssuksessen «An American Holiday with Adam Douglas». Turneen har gått for fulle hus to år på rad, og blitt til et livealbum som har fått glimrende anmeldelser. Turneen ble til etter at Adam hadde en drøm om å kunne presentere ekte Amerikansk julemusikk for det norske folk, og har samlet sammen låter som for han symboliserer julen og denne flotte tiden.

«An American Holiday with Adam Douglas» solgte over 10.000 billetter i fjor, og albumet med samme tittel var et av de mestselgende albumene før jul på Platekompaniet i fjor. Begge deler har fått strålende kritikker. Årets utgave av «An American Holiday» får et av Norges beste liveband forsterkninger fra Traces Gospel Choir – i tillegg til sjefen sjøl. Til sammen vil det være 12 musikere på scenen, og er en av de største omreisende juleturneene i Norge. Adam Douglas har på få år markert seg som er av Norges mest hardtarbeidende artister, med sin store stemme og delikate gitarspill.

Dette blir en storslått julekonsert med et amerikansk roots, americana, soul- og jazz-uttrykk. Her vil tema være vinter og jul. Det blir noen klassiske julelåter, samtidig som man vil få nye versjoner av gamle hits og noen originallåter. Med seg på scenen har han et fantastisk band og kor som vil sørge for å lage en magisk stemning. Materialet presenteres med tydelige nikk til både amerikansk storbandjazz og 60-talls soulmusikk, fremført med rause doser kjærlighet, akkurat hva en slik kveld fortjener!

Adam Douglas er oppvokst i Oklahoma, og har bodd i Chicago og Minneapolis. Han nærmest ramlet inn på en scene da han var åtte år og har siden ikke sett seg tilbake. Adam Douglas er en spellemann i ordets rette forstand. Musikken hans handler om å spille for folk. Om øyeblikkene som skjer på scenen, og om øyeblikkene som skjer i møtet med publikum.

Det var først høsten 2017 at Adam Douglas skulle ta steget ut av undergrunnen og inn i de tusen hjem. Hver lørdag løste han nye musikalske utfordringer i Stjernekamp, og endte opp med å vinne hele konkurransen. Julen 2017 fremførte han sin julekonsert med stor suksess foran fire fullstappede saler i Nordstrand kirke på to dager. Opptaket ble kringkastet av NRK romjulen, og viser en moden artist med sterk formidlingsevne og spilleglede.

2019 blir nok et hektisk år for Adam Douglas med konserter over hele landet, og sammen med publikum ser han fram til også i år å senke skuldrene og spille julen inn. Hjertelig velkommen til «An American Holiday with Adam Douglas»!

The American Holiday band:
Adam Douglas - gitar og vokal
Jørgen Kasbo - gitar
Thor Erik Fjellvang - keys
Iver Olav Erstad - keys
Lars Erik Dahle - bass
Ruben Dalen - trommer

Traces Gospel Choir:
Traces Gospel Choir er en gruppe med kvinner med røtter fra mange ulike kontinenter. Traces er et mangfoldig ensemble med medlemmer av forskjellige musikalske bakgrunner som synger gospel, og positiv verdslig musikk i Norge og resten av verden. På årets juleturné vil seks av korets medlemmer være med på alle konserter.

www.tracesgospel.com

_
_
_