KORONASITUASJONEN (COVID-19)

Kinoen åpner igjen - positive endringer følger...

NY informasjon pr 11.juni: 

Fra mandag 15.juni har vi anledning til å ha inntil 200 personer i Sal 1 . Det betyr også at det nå i tillegg til kino åpnes muligheter for at kulturforestillingene kommer tilbake til scenen med publikum i salen. Vi ber deg som publikum å opprettholde fokus på smittevern - vask hendene, bruk våre antibac stasjoner og hold nødvendig avstand (1m) til folk rundt deg. Bestill helst billetter på nett hvis du kan.  

NY informasjon pr 07.mai - revidert pr 11.juni:

Norge gjenåpnes stadig mer og kulturlivet er i positiv endring tilbake til det normale om enn med små gradvise skritt :) Vi har i lengre tid kunnet tilby både Husstandskino og Drive In kino til vårt publikum. Husstandskino i sal 3 vil du fortsatt kunne kjøpe for deg og din familie en stund til framover - kanskje ut juni.

Drive In kino med digitale skjermer har visninger i helgene og stedene for dette er til løpende vurdering  NÅ: Bugården og Stokke. Fra 15.juni flyttes skjermen i Stokke til Høyjord skole. Det er ikke helt klart hvor lenge utover sommeren dette tilbys, men foreløpig sluttdato er satt til 15.juli. PS! Digitale skjermer benyttes for å kunne vise film og annet mens det ennå er lyst :) 

Gjenåpning av kinoen 11.mai og 18.mai:

Det aller mest positive er at vi nå kan gjenåpne kinoen gradvis med begrenset antall personer i salene. Det vil fortsatt være opplegg som følger de til enhver tid gjeldende smittevernreglene. Vi åpner for "vanlig kino" i sal 2 allerede 11.mai. Maks antall blir 25 personer i starten. Les "En trygg kinoopplevelse" lenger ned i artikkelen. 

Den 18.mai åpner vi Sal 1 (storsalen) for 50 personer i første omgang. Begge disse makstallene kan fort bli endret, så følg med :) 

Hjertneskiosken kommer også til å bli åpnet igjen - med noen smittevern reguleringer selvfølgelig.

Vi kommer også til å åpne for bursdagskino igjen - egen artikkel om dette er/blir lagt ut her og i våre sosiale medier.

Så endelig kan vi ønske vårt publikum velkommen tilbake til oss - om enn litt gradvis :) 

NB! LES INFORMASJONEN NEDENFOR :) 

 

INFO DU MÅ VITE OM VED GJENÅPNING AV KINOEN: 

En trygg kinoopplevelse

For å sikre en trygg og god kinoopplevelse er det iverksatt flere tiltak. På en enkelt kinoforestilling vil det være maksimalt 50 personer i salen og det skal være minimum 1 meters mellomrom mellom personer som normalt ikke omgås tettere enn dette. Det er maks fem som kan sitte samlet i en slik gruppe. Vi anmoder alle å forholde seg til de smittevernregler som gjelder. Hold deg oppdatert! Dersom du, eller noen annen i husstanden har symptomer på Korona eller noe som ligner - bli hjemme! Vi vil i en periode selge både åpne kinoforestillinger, Drive In på ulike lokasjoner i kommunen og egne husstandsvisninger i SAL 3.

Nummerert:

Billettene selges nummerert med rad og setenummer. Vårt system sørger for at det blir avstand mellom din gruppe og andre som kjøper billetter hos oss. Det er derfor en forutsetning at dere har kjøpt alle billettene samlet i samme kjøp dersom dere kan og vil sitte samlet i salen.

Unummerert: 

Billettene selges unummerert. Det betyr at du må plassere deg med 1 meters avstand til andre på samme rad som deg i salen. På enkelte forestillinger får du tildelt rad og sete når du ankommer salen. Vårt personale har ikke anledning til å avvike fra fastsatte smittevernsplaner for den enkelte forestilling og er derfor avhengig av at vi alle spiller på lag ved tildeling og plassering i sal. Meld ifra til vårt personale om at dere vil og kan sitte sammen etter dagens føringer fra myndighetene og dere kan sette dere samlet i salen.

 

Drive-in

Ankomst og avreise skal skje i bilen - Ingen kan forlate bilen mens dere er inne på området. Kun personer som etter føringer fra myndighetene har daglig nærkontakt kan oppholde seg i samme bil. Bensin og dieselbiler må ikke gå på tomgang under visningene og lyden fra kinoen tas inn gjennom bilens radio over FM. Har du ikke FM mottaker i bilen kan du dessverre ikke ta imot lyd. Det er dessverre ikke toaletter på området – kjør ut og kom evt tilbake hvis toalett må benyttes. Trenger du bistand eller hjelp under drivein kinoen så gi signal med varselblink eller vink på en våre verter

Renhold:

Det er iverksatt forsterket renhold på hele kulturhuset og kontaktflater blir vasket grundig før nye publikummere slipper til i samme område. Vi er også avhengig av din hjelp for at vi skal klare dette på en trygg måte. Hold avstand til andre på kulturhuset og ta ansvar for egen håndhygiene. Det er utplassert desinfeksjonsdispensere på flere punkter i hele kulturhuset.

Arrangør:

Som ansvarlig arrangør må kinoen vite hvem som er på de ulike forestillingene. Du må derfor registrere navn, mobilnummer og epost når du kjøper billett.

 

 

 

 

Ny informasjon pr 8.april: UTGÅTT

Hjertnes kulturhus vil fortsatt måtte holde stengt for ordinær virksomhet i og etter påske.

Vi tilbyr vårt publikum Drive In kino og Husstandsskino gjennom påsken. Les mer om disse under kinoprogram her på vår hjemmeside www.hjertnes.no/kino

Vi anser disse aktivitetene for å være helt sikre og klart innenfor smittevernreglementet som pr idag gjelder.

Det blir åpnet for en rekke aktiviteter i samfunnet hhv den 20.april og 27.april, men ingen av disse berører vår virksomhet foreløpig. Følg med her eller i media for oppdatert informasjon.

 

ENDRING 30.03: Refusjoner kan ta 3-6 uker, så vær tålmodig :) 

 

 

Ny informasjon pr 16.mars: 

Vi takker vårt publikum for all tålmodighet i

denne utfordrende situasjonen.

 

INFORMASJON OM REFUSJON:

Vi jobber intensivt med refusjon av kjøpte

billetter til alle avlyste forestillinger. Selv om vi

har god oversikt over de fleste som har kjøpt

billetter, vil vi likevel forberede dere på at dette

vil ta litt mer tid enn normalt.

 

VIKTIG! Alle e-billetter kjøpt

på internett er allerede eller blir refundert

automatisk. Du trenger ikke å sende oss mail hvis du har kjøpt på internett.

 

Alle som IKKE har kjøpt billetter på

internett, og som IKKE har hørt noe fra oss innen

fredag 20.03 bes om å sende inn sin kontakt-

info med foto av sine papirbilletter til epost-

adressen hjertnes@hjertnes.no

 

AD REFUSJON FIDELIO

Vi mangler kontaktinformasjon til svært mange

som har kjøpt billetter til Fidelio 17.mars.

Dette har sammenheng med at denne er solgt

som kinoforestilling og ikke kulturforestilling.

Vennligst send bilde av billettene sammen med

kontaktinfo og kontonummer til epostadressen

nedenfor.

NB! Skriv Fidelio i emnefeltet og send til:

hjertnes@hjertnes.no

 

Vi takker igjen for både tålmodighet og samarbeidsvilje

 

Informasjon pr 12.mars: 

Hjertnes Kulturhus jobber aktivt med å sikre at all aktivitet hos oss er trygg og kan gjennomføres i tråd med anbefalinger fra sentrale og kommunale myndigheter. Vi har fokus på koronasituasjonen og ønsker at alle skal fortsette å ha gode og trygge kulturopplevelser hos oss. Dagens situasjon gjør at vi også må tenke på rammene og alle de rundt oss når vi vurderer våre aktiviteter.

Vi har jobbet aktivt med smitteforebyggende tiltak på kulturhuset i en lengre periode allerede og holdt dialog med ulike leietakere på kulturhuset. Det har nå kommet tydeligere og strengere føringer knyttet til arrangementer og sammenkomster. Dette vil påvirke deler av vår virksomhet allerede nå og vi legger derfor ut informasjon om hva vi allerede gjør og hvordan vi tilnærmer oss. Det betyr at enkelte kulturarrangementer kan bli flyttet eller avlyst.

Vi vil fortsette med daglige statusmøter på kulturhuset og vårt samarbeid med kommunelegen angående videre drift av vår virksomhet og vi vil informere fortløpende om utviklingen og våre vurderinger.

Følg med her på vår hjemmeside for videre oppdatert informasjon om utviklingen.

Ved avlysninger grunnet stengt kulturhus eller andre tiltak i denne forbindelse vil publikum få refundert sine billetter, eller bytte disse til en senere forestilling (Høsten eller 2021). Risikoanalyser for alle egne arrangement vil bli utarbeidet fortløpende og oversendt kommunelegen. Samtidig vil vi innhente risikoanalyser fra alle eksterne arrangører. Risikoanalyser må godkjennes av kommunen for alle arrangement og sammenkomster med flere enn 100 deltakere.  Det kan likevel være slik at arrangementer med under 100 deltakere blir avlyst dersom man anser risikoen for smitteoverføring er for høy eller målgruppen for arrangementet er personer i risikosonen for viruset. Kommunelegen vil vurdere analysen og den til enhver tid tilgjengelige informasjon og beslutte om arrangementet kan gjennomføres.

Alle dere som har kjøpt billett til avlyste forestillinger, og ikke allerede har fått refusjon, vil få refundert penger for billettene. For de av dere som har kjøpt billetter i nettbutikken vår er pengene allerede lagt til utbetaling. Det kan dessverre ta opptil fem virkedager før du har pengene på konto. Pengene vil bli tilbakeført til det kortet du betalte med da du kjøpte billettene. Betalte du med et gavekort fra Hjertnes Kulturhus vil tilgodebeløpet godskrives gavekortet. Vi gjør oppmerksom på at inn beløpet kan legge seg tett opptil kjøpsdatoen på din kontoutskrift. I enkelte tilfeller har vi også sett at det legger seg dagen før du kjøpte billettene. Har du kjøpt billetter på nett trenger du derfor ikke gjøre noe. Pengene er allerede lagt til utbetaling fra vår side.

For de av dere som har kjøpt billetter lokalt hos oss i en av våre salgspunkter vil vi refundere penger fortløpende over bank. For å overføre penger trenger vi mer informasjon fra deg enn vi har i dag. Vi ber derfor de av dere som har kjøpt billetter lokalt om å sende oss en epost til: hjertnes@hjertnes.no med følgende informasjon:

 

Ditt fulle navn

Adresse

Og kontaktinformasjon fortrinnsvis telefonnummer slik at vi kan kontakte dere å innhente bankkontonummer for utbetaling

 

Videre vil vi gjerne ha bilde av billettene du ønsker refusjon for og eventuelt navnet billettene ble registrert på dersom det er et annet enn det du ønsker tilbakebetaling på. Dersom du ikke vil sende oss epost kan du selvsagt besøke oss og overlevere informasjonen vi trenger for å refundere billettene. Da trenger du ikke ta bilde av billettene, men ta de med slik at vi får disse sammen med informasjon vi trenger for utbetaling.

Takk for at dere alle bidrar og hjelper oss i denne prosessen.

_
_
_